lauantai 14. heinäkuuta 2018

Avocadorisotto

Ihana, samettisen kermainen avocadorisotto liha-, kana-, tai kalaruokien lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan. Ihanaa kesäruokaa, mutta toimii myös kylmien talvi-iltojen lohturuokana!
(Resepti alun perin @K-Ruoka)



Ainekset
4 annosta

1 (100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
3dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä
7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 (n. 400 g) avokadoa
1/4tl suolaa
Ripaus mustapippuria
1dl parmesaania raastettuna
Lisäksi tuoretta basilikaa



Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liemikuutio. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan (noin 1dl) riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen vesi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi.

Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Mausta avokado suolalla ja pippurilla. Lisää avokado ja parmesaani risoton joukkoon. Älä enää kuumenna risottoa, sillä avokadon maku muuttuu lämmitettäessä. Ripottele avokadorisoton pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa risotto heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti