keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kirsikkainen vuokakakku

Helppo, kirsikkainen vuokakakku kesän juhliin. Voit korvata kirsikat millä vain saatavissa olevilla marjoilla tai hedelmillä. Suosittelen noudattamaan satokausia!

Sopii erinomaisesti esimerkiksi mökillä tehtäväksi, sillä kakku valmistuu nopeasti, eikä sen koristeluun mene aikaa. Helppo ottaa vuoassaan mukaan vaikka piknikille! Kakku on myös gluteeniton, ja vielä kun käytät kermana laktoositonta (tai vastaavaa kasviperäistä valmistetta) niin se sopii kaikille!


Pohja: 
3 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahdon joukkoon. Levitä leivinpaperin päälle uunipelille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele sokeria toisen leivinpaperin päälle ja kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irroita pohjassa oleva leivinpaperi varoen ja anna jäähtyä. 

Leikkaa pohjasta kolme vuokasi kokoista levyä. (Niiden ei tarvi olla kokonaisia, kukaan ei näe kakun sisään, vaikka kokoaisit kerrokset eri kokoisista paloista)

Täyte
3 dl vispikermaa tai vastaavaa kasvisvalmistetta
2 tl vaniljasokeria
200 g kirsikkasosetta
300 g tuoreita kirsikoita
1 dl maitoa ja siihen liuotettuna 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Nosta ensimmäinen pohjapala vuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla. Levitä päälle kirsikkasosetta, kermavaahtoa ja tuoreita kirsikoita, joista on kivet poistettu. Toista sama toiselle ja kolmannelle kerrokselle. Koristele tuoreilla kirsikoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti