torstai 12. heinäkuuta 2018

Parsarisotto

Ihana kevään ja kesän kermainen parsarisotto!
(Resepti alunperin @K-Ruoka)



500g tuoretta vihreää parsaa
1l vettä
1tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
2 (n. 60 g) salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2rkl voita
3dl risottoriisiä
1,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
2dl (50 g) parmesaania raastettuna
mustapippurirouhetta
ruohosipulia


Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia. 

Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio. 

Viipaloi parsat sentin paloiksi.

Kuori ja silppua sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja riisit. 

Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen noin desi kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. 

Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.
Risoton pitää olla kermamaista, ei liian sakeaa. Lisää nestettä tarvittaessa. 

Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat.

Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania.

And the same in English for my international friends ;)

500g asparagus
1l water
1 tsp salt
2 vegetable stock cubes
2 shallotonions
1 garlic clove
2 tbsp butter
3 dl good risotto rice
1,5 dl good white wine
2 dl grated Parmesan cheese

1. Sauté the finely chopped onions and garlic in the butter.
2. Cut the hard end of the asparagus (~2cm) away. Boil the asparagus in salt water for 6mins and get them away with a fork.
3. Add the risotto rice to the onions and sauté for a while.
4. Add the white wine and stir until the liquid is absorbed.
5. Add the vegetable stock cubes to the asparagus boiling water and add the vegetable stock one dl at a time to the risotto. Always add more liquid when the previous liquid is absorbed.
6. Cut the asparagus to 1cm pieces.
7. When you have added all the liquid, add the grated Parmesan and the asparagus pieces.
8. Try the taste and add black pepper or salt if needed.
9. Enjoy immediately

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti