tiistai 10. heinäkuuta 2018

Samettinen pinaattirisotto

Tässäpä resepti suussa sulavaan risottoon, jonka valmistamiseen on käytetty pinaattia ja parmesaania. Nesteenä toimii kanaliemi, joten sen puolesta sopii myös perheen pienemmille (vaikka usein risotoissa käytettävästä valkoviinistä alkoholi haihdutetaankin pois). Nautinnollisia hetkiä!



Pinaattirisotto (max 3 henkilölle)
1 sipuli
tilkka öljyä
2 dl laadukasta risottoriisiä
n. 5-7 dl laadukasta mietoa kanalientä
200 g tuorepinaattia
50 g parmesaania raasteena
suolaa, mustapippuria
nokare margariinia tai voita

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon kuumaa kanalientä kauhallinen, eli noin 1,5 dl kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä 20-25 minuuttia riisilajista riippuen, tarkista kypsennysaika paketista. Maista risottoa kypsennyksen loppuvaiheessa. Riisissä saa olla vielä hieman puruvastusta jäljellä. Kypsä risotto on löysähköä ja riisinjyvät ovat vielä erillään. Lisää joukkoon raastettu parmesan ja pinaatti. Kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon nokare margariinia tai voita. Lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa. Muista, että kanaliemessä on jo valmiiksi suolaa.

Tässä sama 5-6 henkilölle (ei ihan samoilla muunnossuhteilla)
3 sipulia
6dl riisiä
1,5 l kanalientä
250g tuorepinaattia
100g parmesaania
suolaa, mustapippuria
nokare margariinia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti