sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Pyörtynyt imaami eli imam bayildi


Pyörtynyt imaami eli imam bayildi on klassinen turkkilainen munakoisoruoka. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta. Toimii kasvislisäkkeenä lihalle tai kanalle, mutta toimii myös sellaisenaan!



Ainekset

4 annosta

4 munakoisoa
1tl suolaa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1rkl tomaattipyreetä
1 punainen paprika
3 tomaattia
6rkl oliiviöljyä
1tl kookossokeria
1tl juustokuminaa
1tl kanelia
1tl paprikajauhetta
1/2tl chilihiutaleita
Suolaa ja mustapippuria
1/2dl Pirkka pinjansiemeniä
1/2dl rusinoita
tuoretta persiljaa

Pese munakoisot ja leikkaa veitsellä niihin syvä pitkittäinen viilto niin, että kuori jää pohjapuolelta pitämään munakoisoa kasassa. Levitä viiltoa varovasti ja ripottele sinne suolaa. Anna munakoisojen levätä noin puolisen tuntia siivilässä.

Laita munakoisot uunivuokaan ja paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen.

Valmista täyte munakoisojen ollessa uunissa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet sekä paprika ja tomaatit. Kuumenna pannussa 2 rkl oliiviöljyä ja freesaa punasipulia pari minuuttia. Lisää pannulle valkosipulit, tomaattipyre, paprikat ja tomaatit. Jatka freesaamista muutaman minuutin ajan. Mausta seos kookossokerilla, juustokuminalla, kanelilla, paprikajauheella, chilihiutaleilla ja maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja rusinat.

Täytä munakoisot seoksella ja siirrä takaisin uunivuokaan. Lisää vuokaan 2 rkl vettä ja valuta jokaisen munakoison päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paista munakoisoja uunissa vielä noin 45 minuuttia. Viimeistele pyörtyneet imaamit silputulla tuoreella persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti