maanantai 16. heinäkuuta 2018

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Tässä resepti ällistyttävän maukkaaseen reseptiin, jonka salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa. Kun käytössäsi on laadukasta oliiviöljyä, spahettia ja parmesaania, sekä tuoretta valkosipulia ja chiliä, et voi mennä vikaan.
Resepti alun perin maustemittakaava -blogista.



Ainekset
1-2 henkilölle

6 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
Laadukasta oliiviöljyä
Parmesania raastettuna
n. 1/3 tl suolaa (lisäksi suolaa pastan keitinveteen)
Kourallinen tuoretta basilikaa
n. 150 g spaghettia


Hienonna valkosipulinkynnet ja chili mahdollisimman pieneksi.

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä.

Lämmitä paistinpannulla oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia ja chiliä, kunnes valkosipulit saavat kauniin kullanruskean pinnan, noin 1-2 min. Lisää joukkoon myös suola. Älä anna valkosipulin ruskistua!

Kaada kypsä pasta paistinpannulle mausteöljyn joukkoon, ja sekoita hyvin, jotta pasta saa makua kauttaaltaan. Kaada tarvittaessa joukkoon lisää oliiviöljyä, ettei pasta jää kuivaksi.

Raasta sekaan parmesaania ja lisää joukkoon myös yrttisilppu, ja sekoita vielä kerran.

Tarjoile sellaisenaan tai basilikan ja parmesanraasteen kera 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti