lauantai 6. joulukuuta 2014

Kirkas lohikeitto

Koska joulunalus on yleensä tuhtia aikaa, on tässä resepti helppoon ja kevyeen lohikeittoon, josta saat tankattua niin hyviä rasvahappoja kuin vitamiinejakin!

Eilinen joulukalenteri jäi avaamatta, koska bloggaaja viiletti maaseudulla internetin ulottumattomissa. Tämä resepti olkoon siis joulukalenterin viides ja kuudes luukku! :D


Kirkas lohikeitto:
2 porkkanaa
5 perunaa
100g lanttua
1 iso sipuli
3 sellerinvartta
10dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 laakerinlehteä
15 maustepippuria
15 valkopippuria
300g lohta
tilliä

Kuori juurekset ja sipuli ja kuutioi ne ja sellerit. Lorauta kattilaan tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuli-vihannessekoitusta. Lisää vesi, liemikuutio, laakerinlehdet ja pippuri. 

Anna kiehua noin 20 min kunnes juurekset ovat kypsiä. Irroita lohen liha nahkasta ja kuutioi se (veitsen tulee olla terävä!). Lisää lohikuutiot keittoon. Anna kiehua vielä 10 min. (Jos haluat keittoon ruokakermaa, vähennä vesimäärää kahdella desillä ja lisää kerma (2dl) tässä vaiheessa). Lisää keittoon kuivattua tilliä runsaalla kädellä ja nauti ruispalojen kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti