keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Piparitalo!

Jokavuotinen jouluperinne on alkanut! Aion tehdä joka vuosi itse piparitalon ja se tulee olemaan joka joulu erilainen (lupaus itselleni)! 

Liimasin talonpalaset toisiinsa ja pohjaan kiinni sulatetulla taloussokerilla, koristelut tein pikeerillä. Pikeeriä kannattaa käyttää koristeluun, sillä se kuivuu nopeammin, kuin perinteinen tomusokeri-vesiseos. Se on myös jämäkämpää, jolloin esimerkiksi "valuvien jääpuikkojen" tekeminen on mahdollista. Pikeerin voit myös värjätä elintarvike- tai pastaväreillä.

Kuusen valmistin kolmen kokoisista tähtipipareista, jotka liimasin toisiinsa pikeerillä. Myös ranskalaiset pastillit liimasin pikeerillä pohjaan, samoin lakumaton, josta tein mökkitien. Alta löydät ohjeen pikeeriin, sekä kaavat, joita käytin talon valmistamiseen!


Pikeeri:
1 kananmunan valkuainen
n. 3 dl tomusokeria
4 tippaa sitruunamehua


Erota valkuainen huolellisesti keltuaisesta. Vatkaa valkuaista noin minuutti. Lisää sitruunamehu ja tomusokeria, kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen. Vatkaa vielä noin kaksi minuuttia.
Pane kuorruteseos pakaste- tai minigrip-pussiin. Sulje tai solmi pussi ja leikkaa kulmaan pieni reikä. (Leikkaa ensin tositosi pieni reikä, sillä reikää voit aina suurentaa, mutta suurta reikää et saa pienennettyä). Pursota ja koristele piparit. Anna kuivua.

Tästä ohjeesta riittää kevyesti yhden piparitalon sekä lisäksi muutaman pellillisen pipareita koristeluun.


Ja loppuun vielä kuva kaavoista, joita käytin! Numeroita ei kannata kiinnittää huomiota: osassa paloja ne kuvaa ruutujen määrää, osassa ruutujen määrää jaettuna kahdella :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti