maanantai 25. toukokuuta 2015

Lusikkaleivät


Taikina:
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Väliin:
Mansikkamarmeladia / omenamarmeladia

Koristelu:
Dansukker Siro erittäin hienoa kidesokeria

Sulata rasva kattilassa ja anna kiehua n. 5 min, kunnes se on saanut hieman väriä ja vaahto on laskeutunut. Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää vatkaimella sekoittaen voi-sokerivaahtoon.
Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.

Itse täytin puolet kekseistä omena- ja puolet mansikkamarmeladilla. Veljen kommentin mukaan mansikkaiset olivat parempia! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti