maanantai 25. toukokuuta 2015

Päärynä-kinuskijuustokakku

Pohja
1 pkt (150 g) Semper Kolakeksejä (glut.)
75 g voita sulatettuna

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa päärynä-kinuski
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
viinirypäleitä  

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm).

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 10 min ajaksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto varoen käännellen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6 t tai seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille.

Keitä kattilassa kermaa ja fariinisokeria noin viiden minuutin ajan ja anna jäähtyä. Lusikoi kakun päälle ja koristele vihreillä ja tummilla viinirypäleillä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti