maanantai 25. toukokuuta 2015

Suklaahippukeksit


125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
 100 g tummaa suklaata (laktoositonta!)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Rouhi suklaat monitoimikoneessa (hienoa rouhetta) tai veitsellä (karkeampaa rouhetta) ja sekoita taikinaan.

Pyörittele taikinasta palloja jauhotetuilla käsillä ja painele ne hieman litteämmiksi. Pieniä, kahvipöytään sopivia keksejä saat noin 1cm x 1cm kokoisista palloista.

Paista 200 asteessa pikkuleipien koosta ja paksuudesta riippuen 5-8 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti