maanantai 25. toukokuuta 2015

Täytekakku

Tarkemmat kuvalliset ohjeet löydät täältä.

Vinkki: Kaksuta saat gluteenittoman käyttämällä pohjaan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Laktoosittoman saat käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita!

Pohja:
5 kananmunaa
saman verran sokeria
saman verran gluteenitonta jauhoseosta (2/3) + perunajauhoja (1/3)
1,5 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota 24-26cm irtopohjavuoka tai käytä silikonista. Ota esille kolme samalaista lasia ja riko ensimmäiseen lasiin 5 huoneenlämpöistä munaa. Mittaa toiseen lasiin sokeria niin että munien ja sokerin pinnat ovat samalla tasolla. Mittaa kolmanteen lasiin jauhoja siten että vaihtoehtoisesti: perunajauhoja on n. 50% ja venhäjauhoja toiset 50% TAI gluteenitonta jauhoseosta on noin 2/3 ja perunajauhoja noin 1/3 ja jauhojen pinta on samalla tasolla kuin munien ja sokerin.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista silloin, kun vatkaimen kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan ja kun kokeilet vaahtoa sormiesi välissä, et tunne sokerinkiteitä. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja siivilöi varovasti sekoitellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40min. Jos pohja tummuu liikaa, suojaa se foliolla. Älä kuitenkaan avaa uuninluukkua ennen kuin pohja on ollut uunissa 20 minuuttia! Anna jäähtyä.

Täyte 1 (sitruunatäyte):
½ sitruunan kuori ja mehu (n. 3 rkl)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maustamatonta jugurttia
½ prk maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta
2 valkuaista

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, sitruunan mehu ja sokerit. Lisää vaniljakreemijauhe. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto nuolijalla varovasti sekoittaen.

Täyte 2 (kinuskitäyte):
1 dl vispikermaa
3/4dl fariinisokeria
1dl vispikermaa

Mittaa kattilaan kerma (1dl) ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna pulpahtaa. Nosta kattila tämmän jälkeen kylmään vesihauteeseen ja kun seos on jäähtynyt, siirrä kattila jääkaappiin. Vatkaa kerma (1dl) vaahdoksi. Vatkaa täysin kylmä kerma-fariinisokeriseos vaahdoksi. Yhdistä vaahdot.

Lisäksi:
1dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
mansikoita

Kakun kokoaminen:
Aloita leikkaamalla täysin jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Laita ylin osa paistovuokaan ja kostuta vaniljasokerilla ja sitruunalla maustetulla vedellä. Levitä päälle kinuskitäyte ja viipaloidut mansikat.
Aseta päälle keskimmäinen pohja ja litistä kevyesti. Kostuta taas ja levitä päälle sitruunatäyte sekä viipaloidut mansikat.
Aseta päälle pohjan pohjapala ja kostuta se. Kääri elmukelmuun ja siirrä jääkaappiin odottamaan. 

Kumoa kakku vuuasta tarjoilulautaselle. Vaahdota vispikerma ja sekoita siihen maitorahka. Mausta vaniljasokerilla. Levitä seos kakun reunoille ja pinnalle ja koristele reunat pursottamalla. Laita kakun päälle kokonaisia mansikoita ja koristele halutessasi kakun reunat mantelirouheella. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti