maanantai 25. toukokuuta 2015

Mustikka-juustokakku

Olen tehnyt tämän mustikkajuustokakun kesällä kolmiin eri juhliin ja joka kerralla sitä on pyydetty tarjolle myös seuraaviin juhliin. Mustikan ja kardemumman yhdistelmä toimii erittäin hyvin ja kakku on varma suosikki kesän juhliin tai ympärivuotiseen nautiskeluun.





Pohja
1 pkt (150 g) Semper Kolakeksejä (glut.)
75 g voita sulatettuna

Täyte
6 liivatelehteä
250 g sulatettuja pakastemustikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vanilja-tuorejuustoa
400g vaniljarahkaa
2,5 dl sokeria
1⁄2 tl suolaa
1/2 tl kaardemummaa

Ohjeet:
Murenna keksit pieniksi murusiks. Sulata voi ja sekoita murusten kanssa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan, omani oli halkaisijaltaan 26cm.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja suola kulhossa. Kuumenna marjat kattilassa, sekoita tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita mustikkasose rahkaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Laita kylmään jähmettymään vähintään 5 tunniksi. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti