maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kylmäsavuhärkäpiirakka



Pohja:100g voita/margariinia (laktoositon)
2dl luontaisesti gluteiinitonta jauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
½ dl juustoraastetta (laktoositon)

Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola muruseokseksi. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste ja sekoita käsin tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja jauhota se gluteiinittomalla jauhoseoksella. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
1 sipuli
1 paprika125 g kylmäsavustettua härkää
200 g raejuustoa
1 ½ dl emmental-juustoraastetta
2 munaa
2 dl kolme sipulia-ruokakermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl emmentalia raasteena

Koristelu:
persiljaa, oreganoa, kylmäsavuhärkää, tomaattia



Hienonna sipuli ja paprika ja kuullota niitä hetken aikaa pannulla. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle emmentalia. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Nauti lämpimänä tai kylmänä!
Samaiseen tilaisuuteen valmistin myös gluteenittoman kasvispiirakan. Resepti täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti