tiistai 21. heinäkuuta 2015

Munakasrulla kylmäsavulohitäytteellä

Moi!

Tämä terveellinen kylmäsavulohi-munakasrulla sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Itse tarjosin tätä kahvipöydän pikkusuolaisena. Yhdestä rullasta riittää ateriana noin neljälle ja pikkusuolaisena (jos tarjolla on muutakin suolaista) jopa kymmenelle.

Makumaailma pyörii kylmäsavulohen aromikkuuden, wasabin sähäkkyyden ja juuston pehmeyden ympärillä. Raikkautta on tuomassa rucolanlehdet!




Kylmäsavulohi-munakasrulla
5 dl maitoa
1,5 dl kaurajauhoja (glut.)
1tl leivinjauhetta
munaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Täyte:
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
5 dl rucolaa
300g (rasvatonta) raejuustoa (lakt.)
1,5cm wasabitahnaa
2rkl sitruunamehua
½ tl yrttisuolaa
ripaus sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
pari tippaa steviaa
nippu ruohosipulia


Sekoita leivinjauhe kaurajauhoihin. Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon jauhot sekä munat. Lisää suola ja pippuri ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa levy vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille ja irroita varovasti pohjana toiminut leivinpaperi.

Viipaloi lohi. Huuhtele rucolat ja kuivaa ne. Surauta sauvasekottimella raejuusto tahnaksi tai käytä tuorejuustoa. Mausta juusto wasabilla, sitruunalla, yrttisuolalla, stevialla, sitruunapippurilla ja valkopippurilla. Levitä tahna jäähtyneen munakaslevyn päälle. Ripottele päälle silputtu ruohosipuli. Asettele tasaisesti pohjan päälle kylmäsavulohi ja ripottele päälle hieman silputut rucolanlehdet. Kääri tiiviille rullalle kääretortun tapaan. Nosta hetkeksi kylmään maustumaan. Voit tehdä rullan myös tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin valmiiksi!


Leikkaa lohi-munakasrulla paloiksi ja nosta tarjolle. Somista munaksrulla rucolanlehdillä, ruohosipulilla sekä sitruunan- ja limenviipaleilla.






Vähän taiteellisuutta loppuun :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti