tiistai 21. heinäkuuta 2015

Rasvaton ja sokeriton mansikkakakku

Tämä mansikkakakku sai kehuja vaikkakin leipuri on aina kriittinen omia luomuksiaan kohtaan. Ensimmäisillä pohjilla olisin heittänyt leppäkeihästä jos niiden rakenne vaan olisi ollut heitettävissä. Niistä tuli nimittäin niin murenevia, että rakenne muistutti muromysliä. Hieman reseptiä muokattuani sain aikaan pohjat, jotka pysyivät kyllä hienosti kasassa, mutta olivat niin kovia, että leikkaaminen oli mahdotonta. Koska juhliin oli vielä päivä aikaa, päätin laittaa pohjat jääkaappiin mehustumaan yön yli, jolloin niistä tuli leikattavia (kunhan käytössä oli riittävän terävä veitsi).

Kakun tayte ei ole täysin rasvaton, sillä käytin siihen hieman vaahdotettua kermaa. Jos haluat täysin rasvattoman kakun, käytä pelkästään maitorahkaa.

Makeutuksena käytin itse steviaa. Voit käyttää haluamaasi sokeria tai makeutusainetta.



Pohja:
11 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
2 dl jauhoja (gluteenittomia/kaurajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
4-5 dl makeutusjauhetta/sokeria
4 munaa
4 dl rasvatonta maitoa tai appelsiinimehua
½ tl vaniljajauhetta

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon munat sekä maito tai mehu. Maista makeuden riittävyys. Jaa taikina kahtia ja painele se kahdelle isolle uunivuualle tai pienehkölle uunipellille. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia ja jätä vielä uunin pois laittamisen jälkeen hetkeksi jälkilämpöön. Anna jäähtyä.

Levitä pohjille sokeritonta omenasosetta (jonka olet makeuttanut esimerkiksi stevialla) ja nosta pohjat yöksi jääkaappiin mehevöitymään.

Viipaloi 1-2l mansikoita. Vaahdota 2dl kermaa ja sekoita joukkoon 500g laktoositonta, rasvatonta rahkaa. Mausta sokerilla ja vaniljalla. (Itse värjäsin myös oman rahkani hennon vaaleanpunaiseksi.) Levitä jääkaapissa olleen pohjan päälle kerros rahkavaahtoa sekä viipaloituja mansikoita. Nosta toinen keksipohja päälle ja levitä senkin päälle rahkaa ja koristele mansikoilla, pensasmustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä!

Vieraita helpottaaksesi voit leikata kakun terävällä veitsellä jo valmiiksi pieniksi neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti