keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ratatouille

Tässä resepti herkulliseen ja terveelliseen perinteiseen ranskalaiseen kasvisruokaan! Sopii tarjottavaksi riisin ja tuoreen patongin kera.









Ratatouille (riittää 5-6 hengelle)
2 munakoisoa
1 tl suolaa
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
1-2 rkl kuivattua basilikaa
1-2 rkl kuivattua timjamia
1pkt tomaattimurskaa


Pese munakoisot ja kuutioi ne melko reilunkokoisiin kuutioihin. Aseta isoon siivilään ja kääntele joukkoon 1tl suolaa. Jätä valumaan noin tunniksi. Käsittele sillä aikaa muut kasvikset.
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Pese ja viipaloi paprikat sekä kesäkurpitsa.
Lämmitä pannulla loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit läpikuultaviksi porkkanoiden kanssa. Lisää paprikat. Lisää lopuksi valuneet munakoisot sekä kesäkurpitsa.

Kääntele kasviksia pannulla noin 10 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää sitten joukkoon tomaattimurska sekä mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat saavuttaneet haluamasi pehmeysasteen.

Tarjoa ratatouille esimerkiksi keitetyn riisin kanssa ja koristele annos tuoreella basilikalla. Kylkeen sopii tuore patonki ranskalaiseen tapaan sekä raikas valkoviini. Meillä oli tarjolla myös lehtikaalisalaattia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti