tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mansikkamarengit

Maittavia maidottomia ja gluteenittomia mansikanmakuisia herkkuja! Säilytä tiiviissa rasiassa sillä marengit ottavat helposti kosteutta ja nahistuvat. Koristele halutessasi nomparelleilla. Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä pieniä marenkeja, eli noin 100 kpl.



4 kananmunanvalkuaista
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
½ tl omenaviinietikkaa


Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri pienissä noin ruokalusikallisen erissä koko ajan vatkaten. Lisää viinietikka ja vatkaa vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
Siirrä marenki pursotinpussiin ja pursota ruusukkeita uunipellille. Ripottele pinnalle nonparelleja.


Paista marenkeja uunin keskitasolla 100 asteen kiertoilmalla noin puolitoista tuntia. Seuraa välillä, että marengit eivät pääse tummumaan pinnasta. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti