tiistai 21. heinäkuuta 2015

Vähärasvainen täysjyvä-kuningatarpiirakka

Maukasta, mehevää ja terveellistä piirakkaa! Tällä ohjeella voit tehdä niin mustikka- tai puolukkapiirakan kuin vaikkapa raparperirahkapiirakan. Tyyli on vapaa!

Ohjeen rasvana käytin rypsiöljyä, joka on miedon makuista ja sisältää hyviä pehmeitä rasvoja. Makeutukseen käytin steviavalmistetta.

Koristeluun käytin maitohorsman kukkia, jotka ovat syötäviä :)

Pohja:

3 dl neljän viljan hiutaleita
1½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl steviaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl rasvatonta maitorahkaa
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
75 g öljyä (3/4dl)

Täyte:
4-5 dl marjoja (minä käytin mustikkaa ja vadelmaa)
300g rasvatonta rahkaa
1 dl steviaa
1 kananmuna
½ tl vaniljajauhetta

Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja lisää maitorahka sekä öljy. Painele piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Minä käytin halkaisijaltaan 28cm silikonivuokaa, jolloin sitä ei tarvinnut voidella. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, pyöräytä niiden sekaan kulhossa 1rkl perunajauhoja ennen levittämistä pohjan päälle. Sekoita rahkatäytettä varten maitorahka, kananmunat, stevia ja vaniljajauhe. Kaada marjojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti