maanantai 20. heinäkuuta 2015

Lohikeitto


Tällä reseptillä on meillä tehty lohikeittoa monet monet kerrat ja sitä on tarjottu niin arkena kuin juhlissakin. Aina yhtä hyvää! Resepti on lähes perinteinen ja maustamista helpottamassa on valion maustettu ruokakerma. Kannattaa kokeilla myös muita maustettuja ruokakermoja :) Lohikeiton kanssa sopii hyvin uunituoreet sämpylät, joihin löydät reseptejä muun muassa täältä, täältä, ja täältä. Alla olevan kuvan sämpylät on tehty kauraisten sämpyläjauhojen kyljestä löytyvällä reseptillä, jonka löydät täältä.




Lohikeitto

1 kg kiinteitä perunoita

2 sipulia

2 isoa porkkanaa

1,4 l vettä

2-3 kalaliemikuutiota

10 maustepippuria

5 valkopippuria

1-2 laakerinlehteä

1 kg lohta kuutioina

2,5 dl Valion kolme yrttiä -ruokakermaa

1 ruukku tilliä

Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää peruna- ja porkkanapalat ja kuullota hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet ja anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Lisää lohikuutiot ja anna kypsyä (noin 10min). Lisää kerma sekä tuore tilli. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista lohen kypsyys ja maku. Nauti höyryävän kuumana tuoreiden sämpylöiden kera!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti