tiistai 21. heinäkuuta 2015

punajuurihummus ja guacamole

Nämä levitteet sopivat hyvin tarjoiltavaksi siemennäkkileivän tai täysjyväisen tuorean pataleivän kanssa!

Mokoma kuva otti ja tärähti....
Punajuurihummus:
1 tlk kikherneitä (380g)
100g etikkapunajuuria (kuutioina tai suikaleina)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1,5 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa

Valuta kikherneet ja huuhtele ne. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä.Soseuta kikherneet, punajuuret ja valkosipuli sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Maista maku (suolaisuus, sitruunaisuus) ja nauti!


Guacamole:
3 kypsää avocadoa
1 tomaatti
1 sipuli
1 chili
½ paprika
½-1 limen mehu
1 dl hienonnettua persiljaa
½ tl suolaa
pippuria

Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra puolikkaat lusikalla. Kuori tomaatti. Leikkaa avokadot ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista kalvot ja hienonna.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Mausta limetinmehulla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla. 

Itse halusin oman guacamoleni olevan levitteeksi soveltuvaa joten surautin sen sauvasekoittimella tahnaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti