tiistai 8. heinäkuuta 2014

Haukipullat

Moi!
Mulla on ollu nyt jo pari kuukautta päähänpinttymä että kalastamaan pitäisi päästä. Päätettiinkin sitten sunnuntaina ottaa soutuvene alle ja lähteä nauttimaan auringosta virvelin kera. Epätoivo meinas jo melkein iskeä kun saalista ei kuulunut mutta sitten koukkuun nappasi HAUKI! Aivan valtava hirmupetohan se oli, melkein ehkä jopa puolikiloinen :D
Pakkohan sitä oli sitten päästä maistamaan joten päätin pyöräyttää haukipullia, tästä ohjeesta ja haukimäärästä riittää 2-3 henkilölle. Resepti on tässä:


Haukipullat:
250g haukifileitä, nahattomana
0,5tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,3dl korppujauhoja
1dl ruokakermaa (laktoositon)
½ rkl sitruunamehua
½ rkl soijakastiketta
1 muna
1 sipuli
paljon tilliä
Kermaviilikastike:
purkki kermaviiliä (laktoositon)
0,5tl aromisuolaa
ripaus valkopippuria
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 tl sinappia
1/2 tl sitruunamehua / 1-2rkl appelsiinimehua
reilusti tillisilppua


Leikkaa haukifileet pieniksi kuutioiksi ja jauha lihamyllyssä tai tehosekoittimessa muusiksi. Pilko sipuli mahdollisimman pieneksi ja kuullota öljyssä pannulla. Sekoita ruokakerma, korppujauhot, suola, valkopippuri, sitruuna ja soija keskenään ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon muna ja kuullotettu sipuli sekä haukimuussi ja silputtu tilli. Pyörittele pyöryköiksi (käsien kastelu välissä kylmällä vedellä estää ettei taikina tartu sormiin) ja litistä pyöryköitä hieman jolloin ne paistuu tasaisemmin myös sisältä. Paista rasvassa pannulla ja tarjoa salaatin, uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

ENNEN

JA JÄLKEEN



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti