lauantai 19. heinäkuuta 2014

Raparperibooli

Tämän ohjeen olen imuroinut dansukkerin sivuilta. Jos meinaat tarjota juomaa boolina juhlissa, kannattaa se kiireen välttämiseksi valmistaa jo edeltävällä viikolla, sillä se säilyy jääkaapissa hyvin ja maut sen kun paranee muhiessaan. Toimii myös janojuomana kesällä käytettäväksi sitruunakivennäisveden kanssa, jolloin se ei ole niin makeaa!


Ainekset
2 l paloiteltua raparperia
1 sitruuna
5 dl Fariinisokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista)
2 l kiehuvaa vettä
 kanelitanko
Lisäksi:
Sprite zero-limonadia
Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu. Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä lisää kanelitangot. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa sprite zerolla suhteessa 1/3 raparperitiivistettä ja 2/3 limonadia. Tarjoile kannussa, johon olet laittanut sitruunaviipaleita, muutaman mansikan ja sitruunamelissan lehtiä.


 
VINKKI! Boolista siivilöity raparperi-sitruunamäski sopii käytettäväksi esimerkiksi tähän piirakkaan. Poimi tällöin vaan isoimmat sitruunankuoriviipalet ja kanelitangot pois :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti