perjantai 11. heinäkuuta 2014

Maissitortillat

Eilen oli tortillapäivä ja päätin välttää lisäaineita ja valmistaa tortillalätyt itse! (Kuitenkin käytin jauhelihalle valmista mausteseosta :D) Perinteisiin meksikolaisiin tortillalättyihin käytetään masa harina- maissijauhoja, joita itse ostin Ruohonjuuri-liikkeestä.

Kaikki meni hyvin niin kauan, kunnes taikinasta piti alkaa muotoilla lättyjä. Jaoin taikinan 10 osaan ja kaulitsin ne silikonisella alustalla. Lätyt repeilivät aluksi melko paljon ja kun lisäsin taikinaan vähän vettä se alkoi tarttua kaulimeen. Jotta lätyistä tulee tortillan näköisiä, kannattaa jakaa taikina n. 6 palaseen, kaulita ohueksi ja ottaa esimerkiksi pyöreällä kannella niistä tortillankokoisia "palasia", koska pelkästään kaulitsemalla et niistä pyöreitä saa. Ylijääneitä reunapaloja voi yhdistellä ja käyttää lisälättyjen valmistamiseen. Jauhopaketin kyljessä oli resepti, jota käytin itse, mutta tässä alla on hieman korjailtu versio!

Tortillat:
250 g masa harina -maissijauhoa
3,5 dl kuumaa vettä (johon on sekoitettu hieman paprikajauhetta ja ripaus currya)
1/4 kasvisliemikuutio
 
Täyte:
400g jauhelihaa + valmis tacomausteseos
1 nippusipuli varsineen, kuullota
3 tomaattia kuutioituna
½ kurkku kuutioituna
salaattia silputtuna
valmista taco-tomaattikastiketta
guacamolea
 
Sekoita ainekset ja anna levätä 15 min. Vaivaa taikinaa, kunnes koostumus on tasaisen pehmeä (ei kuiva!), eikä taikina tartu sormiin. Muovaile taikinasta tanko ja jaa se 6 palaseksi. Kauli palat pyöreiksi, 2-3 mm paksuiksi tortilloiksi. Ota esimerkiksi kattilankannella pyöreitä tortilloja taikinasta. Käytä reunat myös tortillalättyjen tekiemiseen. lättyjä tulee tästä reseptistä niiden koosta riippuen 8-10. Paista kuumalla, kuivalla pannulla n. 30 sekuntia per puoli. Tarjoile heti tai laita liinan alle odottamaan.
 
Voitele lätyt tacokastikkeella ja täytä haluamillasi täytteillä. NAUTI!

Loppuhuomiona: Lätyt olivat ihan hyviä mutta melko työläitä ja maissijauhoista tehdyt maistuivat hieman hassuille näin vehnätortilloihin tottuneelle. Taidan jatkossa pitäytyä valmisversioissa jotta aikaa jää enemmän täytteiden kanssa kikkailuun, mutta tuleepahan kokeiltua!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti