tiistai 8. heinäkuuta 2014

Juustokakku

Tässä on erittäin hyvä liivatteilla hyydytettävän juustokakun perusresepti, jota hieman muokkaamalla ja maustamalla saa muokattua sopivaksi erilaisiin tarkoituksiin.

Juustokakku on laktoositon ja gluteiinittomankin siitä saa käyttämällä pohjassa gluteiinittomia keksejä! Tällöin rasvaa kannattaa lisätä pohjaan hieman reilummin.


Pohja:
200g keksejä
85g voita tai margariinia

Murskaa keksit monitoimikoneessa murskaksi tai esimerkiksi laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimella muovipussin päältä. Sekoita kulhossa sulatettu rasva ja keksit. Painele 22-24cm irtopohjavuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

Täyte:
1 dl sokeria
1 muna
500g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
2,5 dl kermaa (laktoositon)
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä
  
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa hämmentämällä ja lisää se munavaahdon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatelehdet. Lisää liivatevesi munavaahtoon ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele lopuksi varoen kermavaahto seokseen ja levitä vuokaan keksipohjan päälle. Siirrä jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä mieluusti yön yli mutta vähintään kolme tuntia.


 
Mangojuustokakku:
Käytä pohjana digestivejä tai esim bagstone-keksejä (myös maustetut dominot ovat hyviä, mutta eivät laktoosittomia). Korvaa maustamattomasta tuorejuustosta vaniljatuorejuustolla 250g.

Valmista kiille vauvojen mangososeesta näin: Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna puoli desiä vettä kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita rivakasti ohuena nauhana valuttaen liivatevesi 3dl vauvojen mangososetta (esim. piltti). Levitä tasaiseksi täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 
Sitrusjuustokakku:
Käytä pohjana digestivejä tai esim bagstone-keksejä. Korvaa maustamattomasta tuorejuustosta sitruunatuorejuustolla 250g.

Levitä hyytyneen täytteen päälle tuoreita tai säilöttyjä mandariiniviipaleita valutettuna (2 prk). Jos käytät säilöttyjä mandariineja, kuumenna pieni osa sokeriliemestä kiehuvaksi ja sekoita siihen 3 kylmässä vedessä liotettua liivatelehteä. Sekoita keskenään liivate-sokeriliemi sekä sokeriliemi ja valuta mandariinien päälle. Anna hyytyä pari tuntia.

Voit valmista kiilteen myös esim. appelsiinimehusta kuumentamalla 4dl tuoremehua kiehuvaksi ja sekoittamalla siihen huolellisesti 4 kylmässä vedessä lioitettua liivatelehteä. Anna jäähtyä hyvin välillä sekoitellen.

 
Glögijuustokakku:
Käytä pohjana joulupipareita. Lisää täytteeseen munavaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon 1rkl glögimaustetta.

Valmista kiille vedestä ja glögitiivisteestä näin: Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Kuumenna 1,5dl vettä ja 3,5dl glögitiivistettä kiehuvaksi. Sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet ja anna jäähtyä hyvin välillä sekoitellen. Levitä jäähtynyt seos hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä vielä pari tuntia jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti