lauantai 12. heinäkuuta 2014

Siemennäkkäri

Äitini osti pari kuukautta sitten stockmannilta siemenillä terästettyä näkkileipää joka oli aivan superhyvää (ja kallista). Oli siis pakko kokeilla, jos sitä pystyisi tekemään tälläistä näkkileipää ihan omin kätösin. Omatekemäni oli rakenteeltaan vielä hieman siemenisempää kuin kaupassa myytävä mutta aivan superhyvää silti. Sopii nautittavaksi pelkältään tai pelkän levitteen kanssa, mutta sopii hyvin myös voimakkaiden juustojen kumppaniksi (pilko tällöin leipä pellillä pienemmiksi suupaloiksi).


Siemennäkkileipä:
3 munaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl leseitä (kolmen viljan- tai ruisleseitä)
½ dl mantelijauhetta
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
pieni loraus tummaa siirappia
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää munat ja siirappi. Anna tekeytyä muutama minuutti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 20 min. Leikkaa levy annospaloiksi heti otettuasi sen uunista. Nauti jäähtyneenä. Säilytä näkkileipää "löyhästi" (ei siis tiiviisti suljettuun rasiaan pakattuna) huoneenlämmössä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti