keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Marinoidut naudan ulkofileet, kasvisvartaat ja porkkanaraaste

Meillä kävi kotona sellainen vahinko, että joku oli vetänyt epähuomiossa pakkasen töpselin irti. Sen vuoksi meidän oli "pakko" syödä pakkanen tyhjäksi. Yhtenä iltana söimme lampaan sisäfileitä, toisena poronkäristystä ja kolmantena wieninleikkeitä. Vielä oli arkussa jäljellä n. 20kpl naudan ulkofileepihvejä, joten ajattelin muutaman niistä laittaa tulemaan grillissä. Mikäs olisikaan lämpimillä kesäkeleillä mieluisampi ruuanlaittotapa!
 
Suunnitelmallisuus on hyvästä, koska pihvit kannattaa laittaa marinoitumaan vuorokautta ennen ja nostaa huoneenlämpöön reilua tuntia ennen suunniteltua paistoaikaa.


Marinadi:
nippu hienonnettua ruohosipulia
2 oksaa hienonnettua, tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä, palasina
4dl lihalientä, suolattua ja maustettua
½ dl karpalohyytelöä
 
Sekoita valmis lihaliemi, yrtit, valkosipuli ja hyytelö keskenään kulhossa. Kääntele fileet marinadissa yksitellen, laita muovipussiin ja kaada marinadi fileiden päälle. Nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
 
 
 
Valmista kasvisvartaat. Leikkaa sipuli lohkoiksi, paprika palasiksi ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Pujoittele varrastikkuihin ja nosta grilliin. Voitele mausteöljyllä (½dl oliiviöljyä, 0.25 dl balsamietikkaa, 0.25 dl soijakastiketta, ½ rkl hunajaa, murskattu pieni valkosipulinkynsi, mustapippuria myllystä ja timjamia) ja grillaa kunnes kasvikset ovat al dente, eli kypsiä, mutta pureskeltavia. Kasvikset vaativat kypsyäkseen pidempään kuin liha, joten ne kannattaa laittaa grilliin ensin :)
 
Valuta lihat ennen grillausta. Grillaa lihoja saavuttaaksesi haluamasi kypsyysasteen (itse pidän medium +:sta). Voitele samalla öljyllä ja mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla.
Hyvä kikka tämän medium + kypsyysasteen saavuttamiseksi on grillata lihaa toiselta puolelta kunnes päälypuolen pintaan nousee punaisia lihasnestetäpliä. Tällöin käännä pihvi ja grillaa vielä pari minuuttia. Nosta lautaselle ja peitä kelmulla ja anna vetäytyä muutama minuutti!
 
 
Kastike marinadiliemestä:
Valuta pihvit ja siirrä marinadiliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä muutama minuutti ja siivilöi. Tarkista maku ja suurusta siivilöity liemi vehnäjauhoilla!
 
Tarjoile lihat kasvisvartaiden sekä marinadikastikkeen kanssa ja tee lisukkeeksi vielä porkkanaraaste. Nauti!

Porkkanaraastetta voit maustaa esimerkiksi ananaksilla, rusinoilla sekä tuoreella persiljalla :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti