lauantai 12. heinäkuuta 2014

Wilhelmiinapikkuleivät

Urakoin nyt viikonloppuna tarjottavaa syntymäpäivilleni. Vieraita oli tulossa parisenkymmentä ja tarjottavaa oli suunnitelmissani seuraavanlaisesti: mansikkasalaatti, perunasalaatti, siemennäkkäri, saaristolaisleipää, mokkapaloja, mansikkakakkua ja bebeleivoksia. Kuitenkin koin, että tarjoilupöytäni kaipasi vielä jotain "pientä naposteltavaa" joten päätin pyöräyttää nämä helpot wilhelmiinakeksit.

Wilhelmiinapikkuleivät:
200 g voita (laktoositon)
2 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja siirappi edelleen vatkaten. Sekoita keskenään vaniljasokeri, leivinjauhe ja venhäjauhot  ja lisää taikinaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta n. 40cm pitkiä pötkylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Pötkylät leviävät uunissa, joten sopiva määrä on kaksi pötkylää per pelli. Taikinasta tulee yhteensä neljä pötkylää. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa pötkylät veitsellä viistosti pikkuleiviksi heti kun tulevat uunista ja anna jäähtyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti